En wobbler er et agn med plastikkskje i front som dykker under vann når den sveives inn. Plastikkskjea sørger for at bevegelsene imiterer skadet fisk, og justerer i tillegg dybden wobbleren dykker ned til. Det finnes forskjellige typer wobblere; flytende, synkende og suspending.

Flytende wobblere vil flyte opp til overflata når den ikke beveger seg. Når den settes i bevegelse igjen, vil skjeen foran sørge for at wobbleren presses ned i vannet. Fordelen med flytende wobbler er man derfor kan fiske både grunt, og dypt. Ved å sveive sakte inn, vil wobbleren gå rett under overflata. Skrur du opp tempo litt, vil den dykke dypere.

Synkende wobblere synker når den kommer i vannet, og vil så stige til den dybden den skal ha når du setter den i bevegelse. Som skrevet over er det skjea foran som bestemmer hvilken dybde den dykker til.

Suspending wobbler er et sted mellom de to. Den skal legge seg midt i vannet når den er i ro, og vil oppføre seg som en saktesynkende wobbler

Vi benytter cookies for å gi deg en bedre opplevelse av siden vår. Ved å trykke aksepter godkjenner du bruk av cookies. Les mer om hvilken informasjon vi lagrer i vår Personvernerklæring